In 1987 debuteerde zij als de eerste Nederlandse Evita in Koninklijk theater Carre. Deze productie was ‘officieel’ haar stage. Een betere stage is niet denkbaar.
Hierna volgde een lange carrière met hoofdrollen in o.a. Carmen; De Man van La Mancha; Mata Hari; Anatevka; Footloose; Oorlogswinter; Irma a Douce, waarbij zij uiteindelijk een voorliefde ontwikkelde voor de kleinere inhoudelijke musicals.
Zij speelde in tv-series (o.a. Vreemde Praktijken), ze presenteerde tv-programma’s (Heartbeatcafe -NCRV-  ; Verborgen Talenten -KRO- ; Smaakmakers – SBS6) en ze was jurylid in het populaire tv-programma Korenslag van de EO.
Hiernaast gaf ze zang- en dramalessen aan diverse opleidingen
Ook schreef zij de liedteksten voor de musicalversie van Oorlogswinter en regisseerde zij de theaterproducties Loverboy en Modelkind.

Biografie

Janke Dekker werd op 1 december 1963 geboren in Beilen.
Haar jeugd bracht ze door in Delft alwaar ze op de middelbare school voor het eerst kennis maakte met theater.
Met haar middelbare school cabaretgroepje Folklorebrood behaalde ze de finale van het Camerettenfestival en kreeg zij van de Haagse Kunststichting de persoonlijkheidsprijs.
Ze studeerde twee jaar aan de Toneelacademie Maastricht maar voltooide haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar zij in 1988 afstudeerde.

Janke Dekker Producties

In 2011 startte Janke Dekker samen met Michael van Praag haar eigen theaterproductiebedrijf Janke Dekker Producties.
In dit bedrijf bracht zij haar droom tot leven Ze produceerde originele Nederlandse theaterproducties met een grote rol voor muziek in de breedste zin van het woord. De voorstellingen waren een groot succes en ontvingen prachtige recensies.
In november 2020 is zij, gedwongen door de coronacrisis, gestopt met het zelf produceren.
Naast haar werk in het theater is Janke voorzitter van de stichting Mores.online; het meldpunt voor ongewenst gedrag in de cultuursector.
Ook is zij bestuurslid voor de stichting Fiere Vrouwen; een stichting die als doel heeft om bijzondere vrouwen te eren middels een lied.
Janke werkt nu aan de ontwikkeling van een nieuw liedjesprogramma rond de songs van Barbra Streisand.
En zij is momenteel verantwoordelijk voor de programmering van het nieuw te openen Streamstheater in Nijkerk (opening juni 2021).
Verder staat ze open voor elke nieuwe uitdaging; productiewerk, acteren, voice-over, presenteren, zangles, presentatiecoaching.  Veelzijdig en creatief en voor duizend procent